Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 Sunnuntaina keppareilla
30.05.2010 21:45 | Ida

Eilinen ilta oli taas mennyt keppareilla ratsastaessa, mutta nyt kerron sitten sunnuntaisesta, kun tänään taphtui vähän enemmän :)

Tänään olin Tytin ja Marjan kanssa maastossa. Olimme oikeastaan pyörillä, mutta minulla ja Tytillä oli kepparit, Daisy (minulla) ja Spaider (Tytillä).  Olimme tietysti Liipolan maastossa eli unelmapoluilla, kun kävimme katsomassa taas päivätapahtumapaikkaa. Otimme paljon kuvia paikasta, ja ratsastelimme paljon keppareilla. Kepparit pääsivät kirmailemaan laitumelle, ratsastimme Marjan kanssa molemmilla laitumella ja Tyti kuvasi. Kävimme myös puistossa, jossa olisi suuri ratsastuskenttämme.

Maastossa tarpeeksi kauan oltuamme ajateltiin lähteä pyöräilemään takaisin päin. Daisy oli ainakin väsynyt - hypitty maastoesteitä, menty erilaisia treenejä puistossa, laukkailtu täysillä kentällä ja vedetty koulukiemuroita ainakin yli tunnin verran. Kun Daisy pääsi takaisin kotiin, pääsi neiti heti tarhailemaan muiden hevosten kanssa.

Nyt sitten oli kavalettiharjoitusten vuoro. Eilisenä iltana olimme Petran kanssa suunnitelleet, että Tuiskulla sekä Kukalla vedettäisiin kunnon kavalettitreenit - olihan molemmilla treenattu koulua niin paljon, ettei kummaltakaan hevoselta enää löytynyt yhtään innostusta kiemuroiden vääntämiseen. Moelmmat innostuivat huomattavasti, kun näkivät kavaletit ja laukka- sekä ravipuomit. Ensin hyvä alkuverkka taivutellen, sitten ravissa ja laukassa puomeja sekä kavaletteja. Tuisku kuumui kyllä hirveästi, pukkeja tuli ja poika oli hirmuisen innoissaan.

Keksimme paljon erilaisia ratoja, joihin kuului pujottelua, paljon ravia, laukanvaihtoja sekä taivuttelua. Tuisku oli hyvin avuilla, vaikka menimme vaikeaa rataa. Keksimme tehdä myös kavalettiympyrän, eli neljä estettä ympyrällä. Tuisku meni hyvin, Kukkakin liikkui upeasti. Lopuski vielä vedimme kiitolaukkaa pihaa ympäri ja Tuisku sai päästellä ylimääräiset energiat pois. Loppuverkkana ravissa kahdeksikkoa ja vähän avotaivutusta. Kunnon loppukäynnit menimme, ja Tuisku oli kyllä väsynyt treenistä - niinkuin minäkin :)


 - Ida | Kommentoi Maastossa Ida, Petra, Iina ja Tyti<33
28.05.2010 22:18 | Ida & Petra

Tänään oli sateinen perjantaipäivä. Tulin silti Petralle kolmen aikaan, ja olimme hetken sisällä koska satoi. Pikkuhiljaa pisaroita tuli vähemmän ja vähemmän, joten laitoimme Loven ja Blackyn valmiiksi, sitten maastoilemaan.
Oli tarkoituksena ensin mennä vain minä ja petra, ja kävisimme katsomassa Liipolan lenkkipolkuja. Matkanvarrelta nappasimme kuitenkin Tytin ja Iinan yllätyksellisesti, ja jatkoimme matkaa nelistään. Iinan ratsuna toimi Ben, Tytillä hänen uusin hevosensa Navajo.

Poluilla oli mukavaa, ja menimme myös pikkupolkuja, jota oikaisivat vähän. Pitkän suunnistuksen jälkeen saavuimem laavulle, jossa saimme loistoidean: pitäisimme kesällä päivätapahtuman! (lue Tallitapahtumat- aligatekoriasta lisää)

Pian jatkoimme taas matkaa, ja menimme läheiseen puistoon. Siellä olimme jonkin aikaa, kunnes taas jatkoimme matkaa ja eksyimme...

Heh, maastot olivat upeat, ihanan raikas ilma sateen jälkeen muttei nyt satanut. Ilma oli sopivan lämmin. Menimme pikkupolkua, jonka varrella oli myös maastoesteitä paljon. Luulimme jo täysin eksyneen, mutta sitten löysimme tutulle kauniille hiekkapolulle, jota ympäröi monet puut. jatkoimme matkaamme tällä hienolla polulla. Juttelimme matkan aikana ja pian olimmekin pellon kohdalla. Siellä penkin luona istuimme hetken ja jatkoimme matkaa. Laukkasimme pellolla vaikka kaikki olivatkin väsyneitä matkasta. Kun olimme pellon menneet palasimme hiekkapolulle ja siinä hieman ravailimme. Lopulta jäimme pois metsiköstä ja kävelimme asfaltilla.

Pian olimmekin Tytin talon kohdalla ja hän siellä laittoi joitakin tavaroita pois ja jatkoi matkaa kanssamme Petralle. Suunnitellimme yhdessä päivätapahtumaa, mutta siitä ei sitten meinannut oikein tulla mitään, joten päätimme sopia asioita mesen kautta. Mukava päivä oli jälleen kerran. (:

 

 

 


( Päivitetty: 28.05.2010 22:37 )

 - Ida & Petra | Kommentoi Taas mökillä<3
25.05.2010 15:56 | Ida

Viikonloppuna Perjantaista sunnuntaihin olin Iinan mökillä. Meillä oli hauskaa, kaikki kepparit saivat hyvää liikuntaa ja pääsivät laiduntamaan. Suurin osa pääsi kahlailemaan oikein kunnolla järvessä, ja osa kastuikin kokonaan.. x)

Mökillä ensimmäisenä päivänä ratsastelimme esteitä ja olimme Ninnin pitämällä estetunnilla. Ratsastin Lovellalla, Iina meni Tinalla. Ratsastelun jälkeen liikutimme Beniä ja Kukkaa, lopuksi menimme niiden kanssa kahlaamaan ja uimaan, eli ihan uimme molempien kanssa. Kukka oli ainakin ihan innoissaan, molemmat virkistyivät - ja kastuivat. Pääsivät sitten aurinkoon kuivumaan. Illan päätteeksi menimme maastoilemaan Allin ja Blackyn kanssa.

Lauantaina liikuttelimme taas melkein koko päivän hevosia. Aamulla ratsastelimme ensiksi esteitä, Daisyllä harjoittelin vähän isompia, lähemmäs metriä. Estetreenin päätteeksi Daisy pääsi kunnolla kahlailemaan ja touhuamaan vedessä, tamma oli ihan innoissaan!  Sitten menimme käymään moottoriveneellä Heinolassa. Tultuamme kävimme uimassa, sitten menimme viiden kilometrin lenkin maastossa Blackyn ja Princesin kanssa, sitten taas loikkimaan esteitä. Aina välillä kahlailimme hevosten kanssa. Kun oltiin ratsasteltu tarpeeksi, menimme sisälle tekemään Iinan uutta yksärikepparia, Mayta.

Siitä tuli mielestämme suloinen. Siinä välissä söimme ja ratsastimme koulua Allilla sekä Tuiskulla. May Flower, Daisyn 3 vuotias russtamma pääsi purkaamaan energioitaan illalla pihalle, kun olimme saunoneet ja uineet. Koulutimme tammaa myös vähän, pääsi menemään puomeja.

Seuraavana päivänä lähdimme melkein heti huonon kelin takia. Olimme illalla vielä Petralla, ja koulutimme Mayta. Sitten kotiin...

Oli kyllä tosi kiva viikonloppu <3


 - Ida | Kommentoi Mökkeilyä
16.05.2010 20:57 | Petra

Iina oli ollut meillä ensin ke-pe yöt, olimme ridailleet joillain keppareilla hieman. Perjantaina oli sitten suunnitelmissa lähteä Iina mökille.
Melkein heti perille päästyämme ja vähän aikaa oltuamme menimme ratsastamaan Fasulla ja Timantilla. Kun ne oltiin liikutettu ratsastimme Prinsessalla ja Lovella, tammat olivat aika pirteinä, olihan paikkakin uusi. Kun olimme liikuttannet nämä hepat melko kunnolla ja käynneet vähän kahlaamassa, pidimme taukoa. Myöhemmin samana iltana hyppäsimme Timantilla ja Dekolla.
Seuraavaksi päiväksi oltiin suunniteltu pidempää maastolenkkiä, jolle myös Iinan äit, Riikka tulisi mukaan. Iina meni Dekolla, Riikka meni Fasulla ja itse menin Timantilla. Jossain vaiheessa reissu tuntui hieman kidutukselta, koska oli niin kuuma, olihan lenkkikin yli 5km pitkä. Metsä osuuden jälkeen menimme asfaltoiduilla teilläkin, päädyimme Salelle, ostimme jäätelöä ja Iinan isä oli tullut moottoriveneen kanssa rantaan. Lastasimme itsemme ja hepat sinne, sitten matkasimme Iinan mökille. Huilasimme jonkuunaikaa ja teimme jotain. Myöhemmin päätimme lähteä ratsastamaan Prinsessalla ja Lovella. Hyppäsimme tammoilla.
Viimeisenä päivänä ratsastimme ensin sillain, että Iina meni Fasulla ja itse menin Dekolla. Hyppäsimme myös näillä. Sen jälkeen uimme ihan kunnolla niiden kanssa, aurinko kuivatti hepat onneksi hyvin :D. Sen jälkeen ratsastimme koulua Iina Prinsesalla ja minä Timantilla. Kummatkin menivät oikein hyvin. Jonkuun ajan päästä Iina ratsasti lisää Prinsesalla ja menin itse silloin Lovella, hyppäsimme taas, hyppäämisen jälkeen hepat saivat pikku ajelun moottoriveneen kyydissä, kumpikin tuntui nauttivan kyydistä. Mökillä ratsastimme vielä hetken näillä kahdella hepalla, sen jälkeen ratsastukset olivat ohi. Lovea pestiin myös hieman ja se ei kerennyt aurinkoon jäädä kuivumaan, joten se on nyt kuivumassa. Kivaa oli (:


 - Petra | Kommentoi Kopsarilla
13.05.2010 23:10 | Ida

Sry, ei olla taaskaan kirjoiteltu... Mutta siis nyt kirjustan pikkupätkän viikonlopusta (:

Lauantaina menimme Kopsarille. Olin ottanut yhteensä 8 kepparia mukaan (Silver, Deko, Daisy, Alli, Timantti, Blacky, Love ja Kukka) , joten kivasti ratsastettavaa molemmille päiville :D Siellä olisi paljon tilaa ratsastamiseen, hyppäämiseen ja maastoiluun.

Kun tulimme, olin kipeä, ja oksensinkin kerran. No ei mennyt kauaa kun väkisin halusin pihalle ja menin ratsastamaan. Menin Silverillä, erittäin villillä ja nuorella welsh oriilla. Olihan se aika uhkarohkeaa mennä maastoilemaan orin kanssa yksin, tuli sitä pari kertaa tiputtua ja Silver oli ihan hullu. Maastoilun jälkeen ratsastin parilla hevosella ja Timanttia taluttelin vähän. Kukalla menin kunnon koulutreenin ja Blackyllä vähän maastoilin. Hyppäsin pikkuesteitä Lovella ja menin tammalla myös koulua. Dekolla pidin Sannille tunnin, lopuksi vielä Daisyn juoksutin Sannin kanssa ja menin Allin kanssa kouluratsastusta.

Toisena päivänä ajattelin myös liikuttaa kaikki hevoset, Kukkaa ja Timanttia vain taluttelin, muuten ratsastin kaikilla. Silverillä koulutreeniä ja pikkuesteitä. Hyppäsin Dekolla, Daisyllä ja Allilla, Blackyllä ja Lovella koulua. Siinä menikin päivä, ja sitten ilta vietettiin kotona äitienpäivää. Seuraavana päivänä flunssassa :S


 - Ida | Kommentoi Reissailua
02.05.2010 20:31 | Ida

Viikonloppu lähestyi, ja olimme autolla matkalla Järvenpäähän isin luokse. Olimme Sannin (pikkusisko) kanssa ottaneet neljä kepparia mukaan - Peppi, Daisy, Blacky sekä Tuisku. Järvenpäässä menimme melkein heti treenaamaan pihalle esteitä. Laitoin hepat hetkeksi kuitenkin "laitumelle", ja sillä aikaa rakensin esteet. Menimme alkukäynnit maastossa ja verkkasimme kentällä jonkin aikaa, kunnes aloitimme hyppäämisen. Ilta siinä menikin, kaikki hevoset hyvin liikuttaessa... Sen jälkeen kyllä grilliruoka maistui!

Seuraavana aamuna menimme Jäniksenlinnaan. Olin innoissani, koska siellä olisi hyvät mahdollisuudet ratsastaa keppareilla. Laitoin heti hevoset ulkoilemaan pihalle, jonka jälkeen menin hetkeksi sisälle katsomaan telkkaria ja auttamaan ruuan laitossa. Seuraavaksi menisin Blackyn kanssa treenamaan kouluratsastusta kentällä. Menimme mm. vastalaukkoja ja kiemurauria.

Blackyn koulutreenin jälkeen olimme väsyneitä, joten hengähdin ennen seuraavaa ratsastusta. Hoksasin talon edessä olevan ison pellon, joka näytti ratsastuskelpoiselta. Loikkasin sohvalta ja menin laittamaan Daisylle suitsia. Verkkasin sen maastossa jonka jälkeen siirryimme pellolle, Daisy totisesti innostui eikä malttanut keskittyä kouluratsastustehtäviin. Pukkeja tuli, treenin lopussa annoin tamman kunnolla irroitella. Oli kyllä hauskaa laukata pellolla täysiä!

Tuisku oli vielä ratsastamatta (Sanni ratsasti Pepin) joten pistin herralle suitset ja päätimme mennä maastoilemaan. Laukkailimme, ravailimme ja kävelimme. Tuisku tykkäsi paljon laukkaspurteista, varsinkin kun pääsi menemään kovaa. Teimme muutaman kilometrin lenkin ja kun palasimme, jatkoimme vähän esteiden hyppäämisen merkeissä. Ilta alkoi hämärtää, mutta ajattelin vielä mennä Blackyn kanssa pellolle ja maastoon. Ihanan lämmintä, vaikka olikin ilta. Pian tulisi kesä!

Seuraavana päivänä olisi Tiiun synttärit. Otin kepparit mukaan Jäniksenlinnaan ja juhlimme ensin kauan, syöpöttelyn merkeissä. Kun vieraat olivat kaikki lähteneet, ratsastin kaikilla hevosilla kunnon koulutreenin. Kun kaikki hevoset oli ratsastettu hyvin, ajattelin kuvata kaikki neljä pollea. Kuvia otettuani lähdimme takaisin Järvenpäähän, ja sieltä melkein heti junalla Sannin kanssa Lahteen. Oli kyllä hauska viikonloppu...


 - Ida | Kommentoi Kilpailut 25.4.10
02.05.2010 20:11 | Ida

Alkuun, ollaan Petran kanssa kyllä pahoillamme kun tuloksia ei olla jaksettu laittaa ja muutenkin päivitys on jäänyt vähemmälle. Nyt sitten ryhdistäydytään ! :)

Tulin aamulla Petralle aikaisin, ja heti aloimme valmistelemaan kisoja. Laitoimme hevosia kuntoon ja varmistimme lähtölistat. Ennenkuin kaikki kilpailijat ehtivät tulla, rakentimme esteradan. Siinä välissä tuli kisakamppeet ja hevoset mukavanaan Tyti, Marja, Heidi, Nelly sekä Saara. Aijemmin oli jo tullut Laura, Iina sekä Piu. Kaikki olivat paikalla, joten kilapilut alkoivat.
Esteluokat meni hyvin, pari hylättyä tuli. Hauskaa kyllä oli! Seuraavaksi harjoittelimme kouluradat läpi, ja laitoimme kirjaimet kentälle. Ei tässä nyt mitään selostettavaa kouluratsastuksesta, muuta kuin että hienoja suorituksia nähtiin. Kaikki olivat tyytyväisiä ja pitivät kilpailuistamme, kiitos vaan kaikille osallistuneille - ilman teitä kisoja ei olisi ollut! Kiittäkäämme kaikki kuitenkin vielä ihanan aurinkoista säätä... ;)


 - Ida | Kommentoi Valmennus ja melkein normaali rutiinipäivä
23.04.2010 22:13 | Petra

Tänään koulun jälkeen pidin kouluvalmennusta pellolla Tytille (Saga), Piulle (Nike) ja Iinalle (Prinsessa). Menimme Sienimetsän läpi, jotta hevoset saisivat kävellä tarpeekisi kauan pitkinohjin. Pellolla rupesimme heti verkkaamaan hevosia. Kunnon verkan jälkeen ratsukot saivat tehdä tehtäviä. Nike vähän kuumui (Piun ratsu) ja piti heidän ottaa muutama kierros kiitoa peltoa ympäri, Sagakin hieman innostui tölttäilemään. Nike meni todella hurjaa vauhtia ja teki hirveän suuria pukkeja ja sai Piun heitettyä selästäkin, mutta Piu hyppäsi heti takaisin ja jatkoi siitä mihin jäi. Lopulta onnistuneiden suorituksien jälkeen päätime lopettaa.

Kun ratsust oli hoidettu päätimme lähteä Tytille. Tiia ja Laurakin tulivat mukaan. Siellä ratsastelimme Tytin hevosilla, otimme pieniä kisojakin keskenämme, huippuratsuksi osoittautui Wille. Kun olimme ratsastelleet tosi paljon, päätimme harjoitella pientä näytöstä, harjoituikset menivät oikein hyvin. Porukkaa hävisi vähitellen pois, kukin omaan kotiinsa. Olimme Iinan kanssa viimeiset jotka lähtivät. Sain siellä myös ratsastuspassini täyteen tälläkertaa, vielä on se pieni loppukoe.
Olimme aika poikki, kun olimme hypänneet niin paljon, mutta kivaa oli jälleen kerran (:


 - Petra | Kommentoi Tunteja
19.04.2010 20:36 | Ida

Tänään ratsastimme kaikki hevoset kyllä hyvin. Tulin melkein heti Petralle, kotona söin ja vaihdoin vaatteet koulun jälkeen. Taigakoira oli saanut juuri uudet agiesteet, ja hyppäsimme sitten sitä. 

Ensin ratsastimme esteitä ihanassa auringonpaisteessa rennosti. Pienen hyppytuokion jälkeen minä pidin Iinalle estealkeistuntia Tuiskulla, mutta Tiia piti sitten loput ja auttoi Iinaa myötäämään oikein esteellä. Nopeasti hän oppi. Samalla Petra liikutti Romeon. Sitten liikutimme pari heppaa kouluratsastuksen merkeissä, Petra - Tina, Iina - Alli ja minä (Ida) - Daisy. Daisyllä oltiin jo vähän aikaisemmin hypätty, mutta vain vähän.

Kun pollet oli liikutettu, Noora saapui Petralle. Petra piti seuraavan tunnin. Noora - Ben, Tiia - Stiku (yksäri), Iina - Love ja minä talutin Kukkaa alussa. Petra myös piti Kukkaa liinassa, kun laukkasimme kentän keskellä ratsain. Tamma sai kunnolla tänään kävellä ja hypäsimme myös vähän.

Seuraavaksi kuvasimme vähän hevosia, otimme pari kevätkuvaa. Benistä tuli otettua ja Pepistä, kun heillä ei ole ollenkaan kuvia sivuilla. Kaikkia polleja ei kuvattu kuitenkaan. Kuvauksien jälkeen Petu vähän ratsasti Pepillä ja Iina Tiian yksärillä, Geishalla, jonka jälkeen menimme ajamaan Pepillä. Hauskaa kyllä oli.

Sitten oltiinkin kaikki ratsastettu, paitsi yksäreitä, joten menimme sitten ratsastelemaan Silverillä ja Prinsessalla. Silver on Tiian kimo welsh ori, joka on 3 vuotta ja koulutusvaiheessa. Petra piti Silveriä liinassa, kun Iina ratsasti sillä. Minä menin Prinsessalla. Ratsastimme ensin kentällä, jonka jälkeen menimme ölähimaaastoihin. Teimme pienen lenkin toiselle tallin lähettyvillä olevalle kentälle. Ratsastimme siinä sitten, ja huomasimme kuinka hyvä kenttä olikaan. Kunnon treenin jälkeen suuntasimme takaisin Petralle ja hepat menivät siinä samalla loppukäynnit.

Vielä viimeinen ratsastelu oli edessä. Menisimme maastoon minä - Ben, Iina - Tina ja Petra - Blacky. Sienimetsän lenkin kävimme, ja pellolla hepat saivat oikein kunnolla irroitella. Maastossa Ben oli vähän säikky, kerran tipuinkin. Mukavan maastolenkin jälkeen oli kiva palata takaisin.

Päivän ratsastelut oli ratsastettu, ja perjantaina sitten viimeistään taas ratsastamaan ! :)

 


( Päivitetty: 19.04.2010 21:07 )

 - Ida | Kommentoi Jihaa !
18.04.2010 17:18 | Ida

Kyllä oli erittäin virkistävä ja paras viikonloppu taas vaihteeksi Petralla :D

Tulin Petralle perjantai- iltana, ja menimme heti ratsastamaan. Kamalasti rakeita, satoi ja oli hirveä keli. Hemmetin tulivuorenpurkaus ! No mutta Petra oli tallilla siivoustalkoissa, ja sitten Tiian kanssa ensin hypättiin sisällä. Ratsastelun jälkeen menimme dataamaan, jonka jälkeen ratsastelemaan taas jälleen, mutta pihalle.

Ratsastelun jälkeen menimme viettämään aikaa sisälle. Petrakin oli jo tullut. Ilta kului mukavasti hypäten esteitä ja katsellen leffoja, syöpöttelimme ja riehuimme. Lopuksi väsähdimme ja menimme koisimaan...

Seuraavana päivänä heräsimme puoli yksi. No eikai se mikään ihme ole, kun on valvonut aamuviiteen. Söimme aamupalan ja menimme petran kanssa taigun kanssa lenkille. Lenkin jälkeen liikutimme hevosia ja olimme koneella. Sitten minun oli lähdettävä Nepen kanssa lenkille, joka kävi suhteellisen nopsasti. Huhaa, saimme äähänpistoksen - jäin sitten Petralle ja Tiialle vielä toiseksi yöksi. Söimme Petralla ja sitten Iina tuli. Porukalla mentiin sitten Tytille ratsastamaan hänen tuntihevosilla, hyppäsimme esteitä ja teimme vähän koulukiemuroita. Pian alkoi satamaan ja menimme talliin juttelemaan ja suunnittelemaan kaikenlaista toimintaa. Hirveä ilma oli sattunut jälleen, ja lopuksi sitten lähdimme takaisin Petralle ja Tiialle.

Sisällä hyppäsimme esteitä, ja jiihaa, tein uuden ennätyksen! No, se ei entiseen paljoa eronnut 103cm. Hyppäsin niin  kaukaa, että melkein kaaduin hypyn jälkeen videoesteen päälle. Hyppelyn jälkeen söimme jäätelöä ja teimme Peidiin ratsastuskortteja. Jokainen tuntilainen saisi semmoisen, ja siinä olisi 10 kertaa. Aika kauan niitä väsäilimme kunnes katsoimme Mamma mian, sitten taas nukkumaan...

Sitten koitti Sunnuntai. Meillä oli tänään kyllä erityisen hauskaa, vaihteeksi. Ensin aamulla pidin Petralle ja Tiialle koulutunnin, Petra Romeolla ja Tiia Kukalla. Tunnin jälkeen Tiia piti minulle ja Dekolle tunnin, jossa hypittiin ja mentiin myös koulua. Tunnin jälkeen maastoon, minä Pepillä, Tiia Lovella ja Petra Allilla. Maaston jälkeen hyppimään esteitä. Menin Tinalla ja Petra Tuiskulla, hän myös teki ruunalle uudet hienot suitset. Tiia ridasi Benillä. Kun oltiin semmoiset 30min hypitty, Petra lähti Tytin kanssa tallille.

Huh, oltiin Tiian kanssa älynväsyneitä hyppimisen jälkeen - oltiin ridattu keppareilla kolme tuntia putkeen. Siinä sitten puolikuolleina nauraen "hypittiin" esteiden yli. Puomit tippui, kun menimme 30cm esteitä. Kun oltiin ridattu, syötiin ja mentiin Taigan kanssa. Sitten taas ratsastamaan, hyppäsimme Blackyllä ja Daisyllä. Sitten maastoon, ja sitten ridasimme Tiian yksityisillä. Hyppäsimme vielä hetken kaakeillamme, jonka jälkeen menin jalat muussaantuneina kotiin :DD


( Päivitetty: 18.04.2010 17:44 )

 - Ida | Kommentoi Ratsastelua
12.04.2010 19:55 | Petra

Suoraan koulusta käväisimmi Idan luona, hän jätti reppunsa ja nappasi Blackyn mukaansa. Ida välillä aina ratsasteli, mutta välillä Blacky oli piilossa, hehee. Melkein heti kävimme Taigan kianssa ulkona, Ida ratsasti silloin Blackyllä ja minä Tinalla.


Iina oli hurauttannut pyöränsä kanssa meidän pihamme eteen sillävälin. Veimme Taigan sisään ja pesimme sitä jonkuunaikaa.  Tämän "pikaisen" pesun jälkeen Iina piti meille esterääkkiä, Ida-Blacky, Tiia-(Love) Prinsessa ja minä Tinalla. Iina keksi ratoja ja sen mukaan hypättiin.
 

Tuntimme jälkeen olimme hetken aikaa "levossa". Myöhemmin lähdimme maastoilemaan, Iina kuvasi. Ida meni Romeolla, Tiia Pepillä, minä Daisyllä ja Tyti omalla hevosellaan. Suuntasimme maastoesteille, Iina sai näpsittyä ihan kelpo otoksia.
 

Menimme hyppäämään myös tukkeja. Pian Tyti sanoikin, että hänen on oltava pian kotona, onneksi matka ei ollut pitkä, mutta silti otimme laukkakisaa.
Kotonamme Ida lähti pian ja Iina pian perässä, joten päivämme oli pulkassa (: .


( Päivitetty: 12.04.2010 20:13 )

 - Petra | Kommentoi Maastoilua
10.04.2010 21:41 | Ida

Nyt on ollu kyllä pitkä touko kirjottelusta, mutta siihen oli oiva syy - Petra oli Kanarialla, enkä minä siis voinut ratsastaa yhtään. No mutta, tänään me sitten maastoiltiin :)

Kun tulin Petralle, liikutimme ensin pari heppaa. Menin Daisyllä koulua ja Petra meni Lovella, hyppäsimme myös vähän. Ratsastelun jälkeen menimme maastoon Petran kanssa, kävimme vähän uusilla poluilla ja myös vanhassa kunnon sienimetsässä. Kyllä huomasi, että kevät oli saapunut - lumia oli vain vähän ja aurinko lämmitti ihanasti. Oli kyllä sattunut täydellinen keli maastoilua varten!

Maastoreissun jälkeen menimme Petran kanssa sisälle koneelle (yllätys yllätys) ja päivitimme hetken Peidin sivuja, jonka jälkeen oli taas maastoilun aika. Nyt Tytikin tulisi mukaan oman hevosensa kanssa. Menimme unelmapoluille, jotka olivatkyllä ihan hyvässä kunnossa. Kaikki laittoivat kumisaappaat märän kelin vuoksi. Laukasimme, kävelimme ja ravailimme ihanilla poluilla. Tutut reitit olivat kyllä ihan erilaisen näköisiä, kun lumi oli melkein kokonaan sulanut. Tyti näytti meille loistavan paikan maastoesteille. Se oli kerrassaan mahtava! Rakensimme jotain viisi estettä ja pari vesiestettäkin oli. Hyppelimme siinä jonkin aikaa kunnes jatkoimme matkaa.

Pian kuitenkin minun oli lähdettävä kotiin, joten menimme kovempaa loppumatkan. Laitoin tavarat kasaan ja sitten lähdin, Petran ja Tytin saattamana kotiin :)


 - Ida | Kommentoi hyppäämistä taas
22.03.2010 21:05 | Ida

Olin Petulla ja Tiialla yötä. Meil oli hauskaa (kuten aina :--D), illalla valvottiin kolmeen saakka kun tehtiin Lovelle ja Blackylle paremmat harjat. Ja ihan hyvää jälkeä tuli, Loven harja vähän ruunamainen mutta hieno, ja blacky sai vähän ohuemman mutta tukevan harjan. Illalla ratsastettiin ja kuvattiin mitä ehdittiin.  Venlan kanssa oltiin päivällä tehty kepparielokuvaa, jonka jälkeen olin mennyt pitämään Tiialle hyppytuntia. Seuraavana päivänä herättiin väsyneinä (tai ainaki mä heräsin) ja mentii heti ensimmäiseksi viimeistelemään blacky sekä love. Tämän jälkeen pidin Petralle ja Tiialle estetunnin.

Tunnin puolessa välissä Tyti ja Marja tulivat, ja aloitimme sitten Tytin pitämän koulutunnin. Tunti sujui hyvin. Keli oli vähän loskainen, joka ei kuitenkaan meidän menoa haitannut. Seuraavaksi taas hyppäämään...

Tunnin jälkeen menimme sisälle ja hengähdimme hetken, ei tosin kauaa kunnes aloimme hyppäämään sisällä yhtä estettä. Se oli aika komea: alla monolaatikot, sitten jöttipino videoita ja kirjat päälle. Ja wuhuu, teimme mahtavat hyppyennätykset! Petra Lovella, minä Daisyllä ja Tiia Blackyllä. Kaikki hyppäsimme 100cm = yhden metrin!
 Tyti ja Marja ikuistivat Petran kameralla mahtavaa suoritustamme :-D Hyppyjen jälkeen en itseasiassa muista mitä tehtiin... varmaan oleskeltiin keppareiden "karsinoilla" ja katselimme videoita, joita olimme edellisenä päivänä ottaneet.

Kun olimme syöneet ja Tyti sekä Marja olivat lähteneet tallille, lähdin käymään kotona. Tulin parin tunnin päästä taas takaisin ja aloitimme heti ratsastuksen. Liikutimme pari heppaa hypäten ja mennen puomeja, jonka jälkeen menimme saattamaan Tytin kotiin (joka oli vielä tullut katselemaan ja kuvailemaan ridaustamme). Päivä oli lopuillaan, mutta menin vielä hetkeksi riehumaan petralle. Meillä oli varsin hauskaa, kun väsäsimme Princessille uutta häntää, joka oli aika... värikäs. Lopulta minunkin oli aika lähteä kotiin...

P.s. Olet ansainnut 10 pistettä ja papukaijamerkin, jos jaksoit lukea tämän tylsän kuvauksen mahtavasta viikonlopustamme !!! xDDDD


 - Ida | Kommentit (2)Kommentoi Ratsastusta, kuvaamista ja päivitystä
16.03.2010 14:40 | Ida

Tänään taas keppistelemään Petralle! Lähdin noin kolmen aikaan Petralle tulemaan, ja heti kun pääsin heille, aloimme kuvaamaan hevosia iskäni järkkärillä jonka olin saanut kinumisen avulla mukaan. Sormeni olivat ihan jäässä, kun olimme jonkun tunnin ajan siinä olleet. Ensin otimme pääkuvia kaikista tuntihevosista jonka jälkeen otimme ratsastuskuvia. Petran onneksi hän sai sitten ratsastaa ettei paleltuisi, minä se vaan räpsäilin sormet tunnottomina kuvia. Ei mitään hyvää jälkeä, mutta saavat kelvata katsojille.

Kuvausoperaation jälkeen oli sitten ridauksen vuoro. Otime petran kanssa hepot ja menimme kentälle ratsastamaan. Minä otin kouluheppani Blackyn ja petra otti kauniin puoliverinsä Allin. Ratsastimme koulu jonkin aikaa kentällä, jonka jälkeen sitten loppukäynnit maastossa. Sen jälkeen ratsastimme vielä toisen kerran, esteitä. Tiia oli tullut Taigan kanssa, joten hänkin pääsi mukaamme "pomppimaan". Menin Daisyllä, Petra Lovella ja Tiia Romeolla. Kun oltiin ratsastettu, Petra piti minulle yksityistunnin Tinalla. Tina liikkui oikein hyvin, paitsi siirtymiset meni vähän huonosti... Mutta sitten lopuksi hyppäsimme pari kertaa yhtä estettä, kunnes päivän ratsastelut olivat valmiit.

Olin vähän poikki Petran koulurääkistä, ja menimme sitten sisään muokkaamaan Peidin sivuja. Hevosten tietoja päivitettiin ja ulkkaa muokattiin. Ja tämmöiset sitten aikaan saatiin :)

 


 - Ida | Kommentoi Maastoilua ja koirien kanssa lenkkeilyä
13.03.2010 20:20 | Ida

Tänään aikaisin aamulla tulin hoitokoiramme Nepen kanssa tervehtimään Tiiaa, Petraa ja Taigaa. Näimme Tiian kanssa koulunpihalla, ja lähdimme siitä sitten köpöttelemään heidän pihaan. Matka sujui vähän vahdikkaasti (Nepe uros, Taigalla juoksut). Petran ja Tiian pihassa sitten Taiga vietiin sisälle ja harjoittelimme Nepen kanssa hyppäämisen alkeita. Aurinko paistoi ihanasti, ja keli oli surastaan mahtava. Oi että, kun ei malta kesää odottaa! Rakensimme esteitä pihalle ja hyppelimme vähän Nepen kanssa.

Hyppäämisen jälkeen menimme vielä vähän lenkkeilemään ennen kuin veisimme Nepen kotiin. Menimme Kerinkallion koripallokentille leikkimään Nepen kanssa. Kentät oli audatut, joten päästimme Nepen vapaaksi kentälle ja leikimme vähän aikaa, kunnes lähdimme viemään Nepeä takaisin.

Kun olimme Tiian kanssa tulleet takaisin heille, Tiia meni Taigan kanssa lenkille ja menimme Petran kanssa keppareilla ridaamaan. Kävimme aluksi Sienimetsässä ratsastamassa. Lunta oli järkyttävän paljon, ja siellä ei pahemmin ravattu tai laukattu. Päätimme kääntyä takaisin ja jäimme ratsastamaan kentälle. Tiia tuli Taigan kanssa lenkiltä ja otti tallista Voikukan ja ratsasti sillä. Menimme vähän pientä estettä, kunnes menimme kävelemään hetkeksi maastoon.

Ratsastelun jälkeen suunnittelimme Petran kanssa kesän leirejä, kunnes lähdin äitin kyydillä kotiin...


( Päivitetty: 13.03.2010 20:33 )

 - Ida | Kommentoi Ratsastustunteja
13.03.2010 20:08 | Ida

Ei olla kyllä pitkään aikaan kirjoiteltu, ja ratsastelukin on jäänyt vähän vähemmälle näiden kelien takia.

Tänään tuli järjestettyä 3 ratsastustuntia. Ensimmäisen tunnin piti Petra minulle ja Tiialle, ja se oli estetunti. Hyppäsimme aika pientä, sillä kenttä oli niin kapea (suurempi kenttä on ihan lumen peitossa) ja loskaa oli paljon. Minä menin Lovella ja Tiia ratsasti Blackyllä. Petra piti hyvän tunnin, ja jotakin saatettiin oppia seuraavaa tuntia varten.

Toisen tunnin pidin minä Tiialle ja Petralle, Koulua mentiin. Tiia ratsasti Tuiskeella ja Petra Daisyllä. Molemmat vähän tippuilivat ja riehuivat alkutunnista, kunnes sitten lopputunnista ei jaksaneet mitään..

No, oli seuraavan tunnin vuoro. Tiia piti puomirääkin minulle ja Petralle, menin Dekolla ja Petra Romeolla. Deko näytti oikein hienolta, sillä oli saanut uuden uutukaisen harjan (Petran ansiosta), myös Blackyllä oli paljon kauniimpi ulkomuoto paksumman harjan ansiosta (kiitos ja kumarrus Tiialle). Deko meni ihan hyvin, välillä vähän laskanpuoleisesti ja puomit olisi voinut mennä keskemmältä. Romeo meni hienosti, sekin vähän laiskasti, mutta muuten tunti meni hyvin.

Tämmöistä mentiin tänään...


 - Ida | Kommentit (1)Kommentoi Liikutusta .. :)
07.09.2009 18:51 | Petra ja Ida

Tänään oli ihan normipäivä, ja tallille tuli uusi vieras. :) Noora ei tosin osaa ratsastaa ollenkaan, mutta teki kelposuorituksen este- ja maastotunnilla. :D Maastoon lähti Petra, Tiia, Iina ja Noora, sekä Bertta, joka talutti Nooraa. Maasto meni oikein hyvin, ja hevoset olivat rauhallisia.

Estetunnilla ratsasti Petra Pigulla, Ida Blackyllä ja Daisyllä, Tiia Pepillä ja Noora Dekolla. Iina oli kuvaamassa tuntia, ja ehti ottaa muutaman videonkin.

Kun esteet oli hypätty (jo muutamakymmen kertaa :D) mentiin tuunaamaan Dekoa ja Voikukkaa, sekä tallille tuli uusi, vähän rähjäinen poni nimeltä Elvis. Kun Iina oli saanut Elviksen valmiiksi, oli aika hänen lähteä kotia kohti. Iinan lähdettyä menimme pikaiselle maastolle. Mukana oli Petra, Ida ja Tiia. Maaston jälkeen kävimme uittelemassa hevosia kunnes sateen vuoksi lähdimme tallille päin ja otimme hevoset sisään. Näin tänään. :)

P.s. Perjantaiksi olemme suunnitelleet isompaa vaellusta, johon olisi mukaan tulijoita paljon. Jos kiinnostaa, kyselkää vieraskirjassa enemmän. =)


( Päivitetty: 18.09.2009 19:13 )

 - Petra ja Ida | Kommentoi Maastoja...
06.09.2009 21:15 | Petra

Taas meillä oli hauskaa keprujemme kanssa. Piu ja Ida tulivat meille ihan heti aamusta. Menimme maastoon melkei heti, piittaamatta sateesta. Minä- Lovella (joka sai myös uudet täytteet), Piu- Pigu (yksärinsä), Tiia- Peppi (ei kuvaa) ja Ida- Blacky. Kahlasimme pitkään. Tämän jälkeen Ida ja Piu menivät hyppäämään Piu Pigulla ja Ida Dekolla, myöhemmin Ida hyppäsi myös Lovella.

Sitten ajattelimme mennä maastoon katselemaan uusia reittejä. Ja löysimmekin yhden toodella mahtavan! Laukkamäet ja kaikki, pari maastoestettäkin löytyy. Vedimme varmaan n. 30-45min siel maastos, sitte mentii toiselle puolella. Siel oli nokkosia ja Piu vaa kilju siin varmaa vartin, lopulta saati seki tulemaan siitä ja sitten kahlaamaan! Iina kuvas meijän maastoa.

Melkein heti kun oltiin perillä ja oltii levätty vähän aikaan, Tyti tuli siskonsa kanssa, vedettiin maasto uudestaan, mutta mentii vähän lyhempi lenkki. Menin Lovellalla, Ida Daisylla, Piu Pigulla, Tiia Pepillä sekä Tyti ja hänen siskonsa omillaan. Meillä oli muuten samat ratsut paitsi Idalla oli aijemmin Blacky.


( Päivitetty: 18.09.2009 19:13 )

 - Petra | Kommentit (1)Kommentoi Taas ratsastamaan maastoon, keskiviikko
18.09.2009 19:06 | Ida

Koulun jälkeen keskiviikko iltapäivänä lähdimme Iinan kanssa taas polkemaan Petralle päin. Ensin laitoimme hevoset tarhaan ja ruokimme, kunnes minä menin ensin ratsastamaan koulua Daisyn kanssa. Petrakin tuli ratsastamaan hetkeksi. Koulutreenin jälkeen lähdimme maastoilemaan, tietenkin hienoille uusille maastopoluillemme. Laukkasimme paljon pellolla, kävimme metsässä ja kiipesimme suuren mäen.

Maaston jälkeen Iina piti minulle ja hänen yksityiselleen estevalmennuksen, otimme aikaakin, ja sen jälkeen lähtin kotia päin.


 - Ida | Kommentit (1)Kommentoi Tiistai ratsastusta =)
18.09.2009 18:56 | Ida

Tultiin muutaman päivän tauon jälkeen taas ratsastamaan keppareilla. Päätimme lähteä "vähän" tutkimaan uusia maastopolkuja, ja upeat löydettiinkin! Maastoilemassa olin minä (Blacky), Petra (Love) ja Iina (Daisy). Sellaiset, jotka tuskin koskaan saadaan edes kokonaan läpi käytyä. Menimme monta metsäpolkua,löydettiin hieno ja suuri pelto, sekä hiekkapolkuja. Pian huomasimmekin, että oltiin oltu maastossa jo 2½ tuntia, joten lähdimme takaisin.

Kotona jalat olivat kipeät, varsinkin pohkeet, mutta se unohtui ja menimme liikuttamaan muita hevosia. :)


 - Ida | Kommentoi


Jos kokeilet, hurahdat niiden maailmaan hetkessä!

©2019 Keppihevostalli PEID - suntuubi.com